CENTRE DE LES ARTS DEL CIRC SALTIMBANQUI


El Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui es un espai de circ, situat al Carrer Mèrida 5, del barri de La Collada a Vilanova i la Geltrú (Barcelona). Neix amb el curs 2014-15 impulsat per dos artistes de circ Mar Rojas i David Marfil “Txupi”. Els seus objectius, son oferir formació professional, creació, producció i programació, un espai de pràctica, intercanvi, informació, exhibició, difusió, contacte i de trobada dels interessats en les arts del circ.

El CAC Saltimbanqui treballa en tres branques principals d’acció, la Formació, la Creació i la Programació de Circ.

Formació de Circ

L’Escola de Circ Saltimbanqui ofereix diferents cicles formatius, l’Escola Preparatòria (1 any) i l’Escola Professional de Circ (2 anys) estan orientades a tots aquells joves entre 16 i 30 anys, que es volen dedicar professionalment al circ. L’Escola Infantil i Juvenil dedicada als nens i joves entre 3 i 16 anys, els cursos regulars dirigits a joves i adults que volen iniciarse en tecniques de circ concretes, o realitzar una activitat fisica. Els cursos intensius complementen la formació existent amb tallers de curta durada i amb profesors d’altres escoles de circ. Els Tallers de Circ proporcionen una sesibilització de les tecniques de circ i donen una visibilitat del Centre al carrer, festes populars i/o escoles, a mes de interactuar amb entitats i col·lectius de caracter social.

Més Informació »

Creació i Producció d’Espectacles de Circ

Durant l'any portem a terme diferents creacions artistiques, mostres fi de curs, mostres infantils, pistes obertes, a càrrec dels alumnes, companyies i artistes de Circ. Participem en diferents creacions i processos circenses, oferint formació, direcció artistica, producció, assesorament...

Durant l'any participem en diferents produccions, creacions i programacions circenses, que portem a terme al nostre centre, teatres, carrers i festivals de circ, amb l'objectiu de mantenir una programació estable de Circ i donar suport a la creació d'espectacles de Circ.

Més Informació »

Programació de Circ

El nostre desig és que el Circ estigui present en les nostres vides quotidianes, als nostres carrers, plaçes, teatres i a les nostres festes populars, com una expresió cultural i artística accessible a tots el públics. Millorar i facilitar la lliure circulació d'artistes i companyies de circ, dignificar la nostra professió, trobar o crear espais d'exhibició, tant per infants, joves i amateurs, com per professionals de les Arts de Circ.

El Dia Mundial del Circ, El Circ de Saturnàlia i Saltimbanquis a la Pista son algunes de les nostres programacions, on realitzem les exhibicions de les creacions que neixen al CAC Saltimbanqui. Participem en diferents festivals de circ amb espectacles dels nostres alumnes, a més de realitzar creacions amb artistes professionals. Potenciant la producció, la creació i la programació d'espectacles de circ.

Més Informació »El CAC Saltimbanqui

Implantar el circ a la societat és el nostre gran objectiu, tant en l'àmbit formatiu com d'exhibició d'espectacles de circ, oferir formació circense en els diferents àmbits: l'escola, el lleure, la família i/o el social, potenciar l'educació en valors, la creació artística i la pràctica de les tècniques de circ. En general qualsevol activitat relacionada amb les arts del circ.

Col·laborem, som membre i treballem en xarxa amb diferents organitzacions, col·lectius, entitats, comissions i festivals, relacionats directa o indirectament amb les Arts del Circ.

Membre de la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya, la XECC.
Membre de la Federación de Escuelas de Circo Socio Edicativo, la FEECSE.

Col·laborem amb l'Associació dels Professionals del Circ de Catalunya APCC, l'Ajuntament i el Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, la Mostra d'Espectacles al Carrer d'Olivella, Festival Fes+chapeau, Cerkabirra... I amb entitats locals de caracter social i cultural.

Premi Zirkòlika de Circ de Catalunya a la millor iniciativa per a la projecció del Circ 2017.
Per apostar per una ciutat on el circ ha sortit amb alguns blaus. Per la seva vitalitat i bona organització, per les qualitats dels seus professors, per arriscar en aquesta gran aventura, per la seva perseverança i ferma voluntat, per la seva passió i ganes de fer créixer el circ a través de la formació, la producció, la creació i la programació de Circ.Potenciar la descoberta, la iniciació, la pràctica, la professionalització, l'especialització, l'exhibició, la programació, la difusió, la recerca, l'innovació, la creació artística i la producció d'espectacles de circ.

Col·laborar amb els diferents col·lectius, entitats comarcals i locals, per afavorir la interrelació comunitària.

Per aconseguir les seves finalitats, l’associació realitza les següents activitats:

Formació d'infants, joves i adults, formació de professionals, circ familiar, circ social, formació de formadors, circ en el lleure, tallers de circ, cursos, casal de circ, escola de circ, espectácles de circ, actes culturals, festivals, concerts, exposicions, xarrades, trobades, etc...