DAVID MARFIL "TXUPI"Neix a Barcelona el 27/04/1973
Idiomes: Castellà, Català, Italià i Françès
Tel: 636 050 983
Formador, Director i Coordinador Pedagògic


Una vida dedicada al món del circ, iniciant la seva trajectòria professional a la dècada dels 90 a l'Ateneu Popular de 9 Barris a Barcelona, als tallers oberts de l'ACC (Associació de Circ de Catalunya), de forma autodidacta i amb l’ajuda de companyies com Desatrosus Cirkus, Boni & Karoli i Los Galindos, alguns dels seus pares del circ.

Artista
Com artista ha participat en diferents companyies, produccions i creacions, cabarets i combinats de circ, realitzant gires tant a nivell nacional com internacional.

1995/2002 Cia. Zirikitrake, "Malos entendidos Varios", "Malobarista", "Makina del Temps" i "K.O.Tik".
1997 Cirkus Kaos, Amsterdam, Holanda.
1998/1999 Cia. Estampida Medieval, "La Sonrisa de la Princesa", direcció de Tere Celis i Anne Morin,
"La Fiesta de la Korte" direcció de Cia. Zirikitrake.
1999/2000 Cia. Tocomotxo, "Tocomotxo", direcció de Javier Soler.
1995/2010 Ateneu Popular 9 Barris, Festes del Circ, Combinats i Cabarets de circ. Barcelona.
2000 Circ d’Hivern "A Banda" Teatre Nacional de Catalunya, direcció de Xavi Mateu.
2000/2002 Cia Sholpifer "Mort du Trapèze" direcció Paul Fisher. França.
2002 Colaboració, Cirque da Madrugada "Tombés du Ciel", direcció Pierrot Bidone. França.
2002/2005 Circ Ekilikua, "Sobre Tot...", direcció d'Iris.
2007 Circ d'Hivern "La Vela", creació colectiva al Centre de Residencia de Circ la Vela. Vilanova i la Geltrú.
2009 Cabaret de Circ La Laia, direcció de Bet Garrel I Marcel Escolano.
2005/2013 Cia. Kd Cirk, creació amb Mar Rojas de l'espectacle "Katakrak", direcció de Tere Celis i Anne Morin.

Formació
Format a l'Escola de Circ de Carampa a Madrid en el 96 i l'Escola de Circ Rogelio Rivel a Barcelona en el 98, a més de deu anys formant-se amb multitud de cursos, regulars, intensius, masterclases, classes particulars i intercanvis amb professors arreu del món, França, Itàlia, Bèlgica, Brasil, Russia, Argentina, Cuba... Vicente Espinosa, Pierre Pilate, Daniel Pèan, Sonia Domínguez, Marcel Escolano, Bet Garrell, Joan Armengol, Jonny Torres, Luis Bruscas, Virginia Imaz, Merche Ochoa, Tere Celis, Anne Morin, Olga Ventura, Alberto Feliciate, Gustavo Arruba, Manolo Alcàntara, Àlvaro Guerrero, Joan López, Marco Bortoleto, Anatoly Myakhostupov, Vasily Protsenko, Sean Gandini, Elena Lario, Rafael de Carlos, Benoît Devos, Xavier Bouvier, Sylvain Granjon, Alexandre Demay... Especialitzat en Acrobàcia, Acrobàcia Excèntrica i Cascades, Equilibris Acrobàtics, Malabars, Equilibris sobre Objectes i Clown.

Direcció
Direcció i organització de diferents activitats de formació, exhibició, direcció i creació en circ, com el “Golfes Circ” de la Fira de Circ de Trapezi a Vilanova i la Geltrú els anys 2005 i 2006, la creació de la revista d’arts circenses Zirkolika al 2003, participa en les primeres Jornades de Formació de Circ, membre de la Comissió de Formació de l'Apcc, organitza diferents Trobades de Formadors de Circ, direcció del Casal de Circ Saltimbanqui, estius del 2012/2016, direcció del Dia Mundial del Circ 2014/2016 a Vilanova i la Geltrú...

Formador
Formador de tècniques circenses des de l’any 1995 ha impartit classes tant a nivell de formació base com d’especialitat, dins d’un ampli ventall de tècniques circenses, tallers de circ al carrer, escoles i projectes socials. Cursos regulars, intensius, masterclases, formació professional, formació de formadors i classes particulars per artistes de circ o d’altres disciplines artístiques,

1995/2013 Escola Infantil i Juvenil de l’Ateneu Popular de 9 Barris, tant a l'escola com en cursos intensius, circ social i tallers de circ.
2000/2016 Escola de Circ Rogelio Rivel, formació professional, cursos regulars, intensius, monogràfics, tallers de circ, circ social i circ familiar.
2013 Escola Municipal de Dansa de Celrà a Girona, curs intensiu d'acrobàcia.
2015 La Central del Circ a Barcelona, formació de formadors, pedagogia i didàctica dels equilibris sobre objectes.
2016 Escola de Teatre i Circ d'Amposta, cursos intensius de verticals i equilibris acrobàtics.
2012/2017 Escola de Circ Saltimbanqui, cofundador, formador, director i coordinador pedagògic, formació professional, cursos regulars, intensius, tallers de circ, circ social i circ familiar.


 

 

Tornar inici David Marfil