COMUNICACIÓ, DIFUSSIÓ I CIRC EN XARXA


El Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui treballa en xarxa amb diferents organitzacions, col·lectius,
entitats, comissions i festivals, relacionats directa o indirectament amb les Arts del Circ.

Durant l'any comuniquem a través de la xarxa, totes les activitats del CAC Saltimbanqui i els esdeveniments
circenses arreu de Catalunya, per potenciar la visibilitat de les activitats de Circ.


Comunicació i difussió

Xarxes Socials Blog de Notícies & Events

Volem aprofitar les possibilitats comunicatives de les xarxes socials a favor de la interacció amb tots els interesats en les Arts de Circ.

Facebook Twiter Blog Google+ Instagram Flickr Youtube

Us convidem, a entrar i participar a les xarxes socials del CAC Saltimbanqui.

Grup de Facebook d'alumnes, exalumnes i amics de l'Escola.
Saltimbanquis

Grup de Facebook per difondre activitats de Circ.
Circ al Garraf, Penedès i Anoia

Bloc de notícies del Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui, on públiquem, el dia a dia del Centre, cursos, events, actuacions, espectacles i tot alló al voltant del nostre món del Circ.Circ en Xarxa

L' APCC La XECC

El CAC Saltimbanqui es membre de l'Associació dels Professioinals del Circ de Catalunya, que aglutina els professionals del circ de Catalunya provinents de tots els àmbits professionals i disciplines artístiques.


Col·laborem en la Comissió de Formació que treballa per promoure la formació de formadors, coordinar les iniciatives de formació i impulsar el mapa formatiu català.

Durant l'any 2016 l'Associació ens encàrrega el disseny d'un curs de Formació de Formadors "Pedagogía i Didactica dels Equilibris sobre Objectes" que es porta a terme a la Central del Circ.

Organitzem conjuntament la celebració del Dia Mundial del Circ 2016 convertint a Vilanova i la Geltrú en la capital del circ català.

El CAC Saltimbanqui es membre de la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya públics o privats que ofereixen recursos per a la creació, l’entrenament, la formació, la producció, l’exhibició o la distribució de circ amb l’objectiu de difondre i promoure aquesta art escènica.


Al Setembre del 2015 acollim la reunió de la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya a la nostra escola, assistim a les reunions per parlar i col·laborar en els objectius comuns, compartir i conèixer cada escola i espai de circ.

Organitzar diferents activitats conjuntes com, el Circ en Família i la Celebració del Dia Mundial del Circ a Catalunya.

La FEECSE  

CAC Saltimbanqui es membre de la Federación de Escuelas de Circo Socio Educativo, que aglutina projectes formatius en matèria d'iniciació al circ, circ social i circ adaptat a nivell nacional; formada per escoles, associacions i projectes formatius d'Espanya.

Federació acollida sota el paraiguas de l'organització EYCO European Yourth Circus Organisation. Aquesta organització està formada per 14 països funcionant en xarxa des de l'any 2005; i treballa en la recerca i desenvolupament de programes de formació, intercanvis i polítiques educatives comuns.Activitats en Xarxa

Dia Mundial del Circ Dia Mundial del Circ Social
El 2008 l’Associació Europea de Circ, amb la col·laboració de la Unió Europea, va impulsar la celebració del Dia Mundial del Circ el tercer dissabte del mes d’abril. El Dia Mundial del Circ, impulsat per la Federació Mundial del Circ, serà d'un mes de durada. Actualment hi ha activitats a 42 països del món. A Catalunya impulsat per l'Associació del Professionals del Circ de Catalunya, s'afegeix a la celebració l'any 2013.

L'Escola de Circ Saltimbanqui impulsa la celebració del Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú desde l'any 2014.

Social Circus Day amb una sèrie d'esdeveniments de circ, porta alegria i rialles a milers de comunitats a tot el món. Iniciat per l'Associació de Circ Social Asiàtic (ASCA), la celebració està oberta als amants del circ que vulguin crear una onada d'alegria i rialles a les comunitats locals i a tot arreu! Participem en la celebració del Dia del Circ Social desde l'any 2015, conjuntament amb més de 59 organitzacions de circ d'arreu del món. El mes d'Abril de cada any, oferim un Taller de Circ o espectacle de circ de forma solidaria a col·lectius, entitats, associacions de treball i/o de caràcter social de la nostra comunitat local. Som la primera Escola de Circ en participar en aquest event a Catalunya.
Circ en Família Festival Fes+Chapeau
Des del mes de febrer de 2013 oferim un diumenge al mes i durant tot l'any, Circ en família, una oportunitat per a pares, mares i fills de compartir un temps en família i fer una petita descoberta del circ. La pràctica del circ, tant en grans com en petits, millora la psicomotricitat, permet adquirir un major grau d’expressió i comunicació i augmenta la sensibilitat davant d’expressions artístiques.

Desde l'any 2014 participem i col·laborem amb el Festival Fes+Chapeau de St. Pere de Ribes, amb tallers de circ i la programació d'espectacles dels alumnes del centre a la Carpa Revolució.

Jornades i Trobades Professionals

Comissió de Formació de Circ.

La Comissió de formació treballa per promoure la formació de formadors, coordinar les iniciatives de formació i impulsar el mapa formatiu del Circ a Catalunya. Es una comissió oberta, en la que pot participar qualsevol espai de formació de circ de Catalunya, que estigui interessat en treballar per potenciar i difondre el sector. Vol ser un punt de trobada dels diferents projectes des d’on s’estableixen els objectius i les línees d’acció a emprendre per consolidar i millorar la oferta formativa dins del territori català.


III Jornada de Mediació Artistica, El Circ per a la inclusió social.

El CAC Saltimbanqui, participa el 25 de maig 2016 al Centre d’Art Santa Mònica, de Barcelona. Jornada de reflexió sobre el potencial d’intervenció en la transformació social, la inclusió i el desenvolupament comunitari que té la cultura en general i el circ en concret, organitzada pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), el Màster de Mediació Artística de la UB i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC).

Trobades de Formadors de Circ de Catalunya.

Formadors d'Acrobàcia i Formadors d'Aeris: Participem en totes les trobades de formadors i organitzem al CAC Saltimbanqui la V i VIII Trobada de Formadors d'Acrobàcia. Reunions on parlem i realitzem estudis de la pedagogia, didactica i filosofia de l'acrobàcia i dels aeris, redactant documents que ens servira de consulta en un futur i com a base de dades.

Jornades de Formació de Circ de Catalunya.

Participem en les primeres jornades (2007) i segones jornades (2010) que s'han realitzat fins ara, per debatir el mapa formatiu i el proces de formació dels futurs artistes de circ de Catalunya. Van participar en les Jornades especialistes procedents de Quebec, França, Itàlia i l'Estat espanyol, els quals van posar en comú els seus varis models de realitats socials, projectes pedagògics, resultats artístics i laborals.

Reconeixements
Premi Zirkòlika de Circ de Catalunya a la millor iniciativa per a la projecció del Circ 2017.

Per apostar per una ciutat on el circ ha sortit amb alguns blaus. Per la seva vitalitat i bona organització, per les qualitats dels seus professors, per arriscar en aquesta gran aventura, per la seva perseverança i ferma voluntat, per la seva passió i ganes de fer créixer el circ a través de la formació, la producció, la creació i la programació.