Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú

Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú, 14 i 15 d'Abril 2018

Hola bon dia, des de l'Escola de Circ Saltimbanqui hem pres la dura decisió d'anul·lar la celebració del DIa Mundial del Circ 2018, ja que la previsió és de pluges durant tot el Dissabte a Vilanova i la Geltrú i considerem que no es oportú portar artistes i companyies a treballar a la gorra amb aquestes condicions i incertesa.

Esperem que sapigueu entendre-ho. Gràcies i disculpeu les molèsties.


Fem Circ !!! Fem Cultura !!!

DMC 2018
Programació DMC 2018
Dissabte 14 d'Abril
AKRO KRAKS “Upside Down & Inside Out” (30 min)
11h. Plaça de la Vila


Upside Down and Inside Out és un espectacle de carrer i de sala basat en capacitats circenses i acompanyat amb música.

Dos cavallers anglesos (ho són de debò?) Treuen les sorpreses del barret (i del públic). Una extravagancia de mitja hora d'acrobàcia, comèdia, pallasso, contorsió i malabars. Riu, plora i panteixa !

https://www.facebook.com/akrokraks/
ESCOLA SALTIMBANQUI “Hotel Saltimbanqui” (50 min)
12h. Plaça de les Neus

Espectacle dels alumnes de 1er i 2on de la formació professional de l'Escola de Circ Saltimbanqui, un espectacle multidisciplinar per a tots els públics.

Acrobàcia, Trapezi, Malabars, Teles, Equilibris acrobàtics... molt d'humor i amb musica.

http://escoladecircsaltimbanqui.com/pages/escolaprofessional.html

PEKENIO NÁHUEL “Malabareando Carcajadas” (60 min)
13h. Plaça de la Vila


El Pekenio Náhuel és un nen entremaliat, rebel, murri i burleta…però la tendresa i la delicadesa sempre tenen lloc en el seu espectacle ! Un espectacle per a tota la família.

L'experiència d'anys d'artista de carrer fan d'aquest espectacle una festa interactiva on el públic desenvolupa un paper fonamental... Malabars, foc, monocicle, clown, riures i sorpreses...

http://pekenionahuel.wixsite.com

CIA. BALUSCA “Rar” (45 min) Work in Progress
17h. Plaça de les Neus


Dos personatges foscos i malcarats, conviuen en un món destruït per mentides tòxiques. La cerca per sobreviure els portarà a descobrir que hi ha vida més enllà del seu univers binari. Criats en solitud, entre enderrocs i espurnes, veiem un rerefons humà entranyable i divertit. Sempre confrontats, mantenen una eterna discussió, però, com els pols oposats, s'atreuen.

Un espectacle de circ amb molta personalitat, sense text, amb imatges emotives i impactants.

http://www.balusca.com

CIA. ÉKI-LI-KUÀ “Musirka La Suite” (50 min)
18h. Plaça de la Vila


Dins d’un univers poètic, absurd i surrealista, un duo de músics de cambra arriba a l’escena per presentar el seu últim concert... Entre acrobàcies, conflictes i equilibris travessen les complexitats de la convivència fins a trobar el ritme comú, la sintonia. Un espectacle que barreja primariament circ i música. Un moment lleuger, amè i divertit que busca compartir el plaer de l’absurditat i, el riure com a accions involuntàries més curioses i curatives que ens brinda el cos humà.

https://www.facebook.com/pg/ciaekilikua

COMBINAT DE CIRC DMC 2018 (50 min)
20h. Plaça de les Neus
PEKENIO NÀHUEL
Pekenio Nahuel
Presentació / Clown
JORDI SOLANELL
Jordi Solanell
Perxa Xinesa
LOLA GALEOTE
Lola Galeote
Cèrcol Aeri
CIA. DU'K'TO
Cia Dukto
Acrodansa
ALBA COMELLA
Alba Comella
Corda
Diumenge 15 d'Abril
CIA. 3 “Mur” (75 min)
18h. Teatre Principal
(entrades: 8 € anticipada, 10 € a taquilla)

Un espectacle visual, poètic i integrador que empra l’arquitectura efímera per reflexionar sobre les limitacions, físiques i mentals, i la capacitat humana de sobreposar-hi.  Una performance circense, amb ritmes del sud en directe i molt d’humor, dirigida per Nacho Flores. Amb la participació especial de la companyia integrativa Circ Bombeta. Artistes: Circ Vermut (Jordi Mas, David Candelich), Circ Bombeta (Oriol Morgades, Quique Maltas, Sergi Comesa, Manolo Osoyo) i Alberto Munilla.

https://mur.cat
/// Entrades Teatre PrincipalHemeroteca de Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú.


Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú 2017

Dia Mundial del Circ 2015
L'Escola de Circ Saltimbanqui celebra el Dia Mundial del Circ 2017 a Vilanova i la Geltrú, el 22 d'Abril a la Plaça de la Vila, rebent un gran suport per part de la població. Gran èxit de la convocatòria amb més de 1500 persones es reuneixen per donar suport i reivindicar que volem Circ a la nostra vila.

Aquest any la celebració del Dia Mundial del Circ a estat reivindicativa i diferent de les anteriors edicions que realitzem des de l'any 2014. Concentració en suport al Dia Mundial del Circ i lectura del Manifest reivindicatiu. Volem Circ a la nostra vila !!! FEM CIRC, FEM CULTURA.

Manifest del DMC 17 de l'Escola de Circ Saltimbanqui.


Moltes gràcies a tot el públic assistent i als alumnes de l'Escola Professional de Circ, Jara Robles, Júlia Florenciano, Giorgio Inserra, Laura Zamora i Elena Reis, que ens van regalar una meravellosa actuació.
Programació DMC 2017

21 d'Abril a la Plaça de les Neus 18h. Circ Los amb l'espectacle Xarivari Blues, programació del Teatre Principal.
22 d'Abril a la Plaça de la Vila 20h. Espectacle de Circ a càrrec de l'Escola de Circ Saltimbanqui.
Exposicions dels fons de circ de les Biblioteques Armand Cardona i Joan Oliva.

Campanya de vídeos de sensibilització "Fem Circ, Fem Cultura" a través de les xarxes socials, realitzat per alumnes i amics de l'Escola. #circvng #elcircestaviu #femcircfemcultura #diamundialdelcircvng2017 #diamundialdelcirc #WorldCircusDay

Direcció artistica de Mar Rojas i David Marfil "Txupi".

dmc17 dmc17 dmc17
article Blogger fotos Instagram vídeo Youtube

Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú 2016 (Acte Central del Dia Mundial del Circ a Catalunya)

Dia Mundial del Circ 2015
L'Escola de Circ Saltimbanqui organitza el Dia Mundial del Circ 2016 amb la col·laboració de l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya (XECC), l'Ajuntament i el Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú. Tenim el plaer d'acollir l'Acte Central del Dia Mundial del Circ a Catalunya a la nostra ciutat.


Durant la celebració vam poder gaudir d'Espectacles de Circ "a la gorra", a diferents espais cèntrics de la ciutat, Plaça de les Neus (espai central), Plaça de la Vila, Plaça de la Peixeteria i l'Escola Pompeu Fabra, entre les 11h del matí i les 24h de la nit. Tallers de Circ al Pompeu Fabra, menjar de germanor amb els organitzadors, artistes i companyies de circ. També el plaer d'escoltar el "Manifest reivindicatiu del sector " llegit per la seva autora, la Pallassa Marceline Kahn de la Cia. Los Excéntricos, i a la nit, un Combinat de Circ com a cloenda de la jornada.

A tots el Voluntaris per la seva feina i implicació, gràcies, gràcies, gràcies, sense vosaltres això no seria possible. Oskar Rojas, Maite Alfonso, Blanka Avinyó, Lolita, Nico Planell, Estibaliz Navarro, Alba Hortotal, Julia Florenciano, Jara Robles i Montse Hinojosa, càtering Coquo, só i il·luminació Raich, Marceline Kahnn de la Cia Los Excèntricos.
Programació DMC 2016

Durant la celebració del 2 al 17 d'Abril, programem un seguit d'activitats, Curs Intensiu de Flexibilitat i Contorsió amb Ane Miren , diferents Tallers de Circ, Circ en Família i el Dia Mundial del Circ Social. Exposicions dels fons de circ de les Biblioteques Armand Cardona i Joan Oliva, el 17 d'Abril la Cia. Capicua al Teatre Principal i celebrem el 120é Aniversari de Charlie Rivel al Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui, amb un Taller de Clown per a tota la família.

Artistes i companyies participants:
Cia. Filigranes - Tela Marinera & Cris Guasoski - Franxi Natra Clowna - Cia. EnContraste - Cia. Penèlope i Aquiles - Zappa Màgic - Cirquet Confetti - Cia. El Cruce - Cia. Plàsmata - BruNo Mad - Maria Cavagnero i Martin - Maël Durand - Manu Superstar - Andy Thorson - Sonso Clown - Circnauta - Cia. Little Testa - Amelia et Pauline - Alba Comella - Maria Grau i Saltimbanquis Crew, alumnes de l'Escola Preparatòria de Circ Saltimbanqui. Cia. Capicua amb "Entredós" al Teatre Principal.

Direcció artistica de Mar Rojas i David Marfil "Txupi".

dmc16 dmc16 dmc16
article Blogger fotos Instagram vídeo Youtube

Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú 2015

Dia Mundial del Circ 2015
Omplim diferents places i carrers d'espectacles de circ amb un total de 18 companyies i més de 50 artistes durant tot el dia 18 d'Abril. Amb la col·laboració
de la Regidoria de Cultura i el Teatre Principal programant l'espectacle de circ de la Cia Elegants.

Organitzem un Taller de Circ en Família a l'Escola de Circ Saltimbanqui conjuntament amb 8 espais de circ de la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya (XECC), la Biblioteca Armand Cardona exposa el seu fons de Circ i la lectura del Manifest reivindicatiu del sector escrit per Jorge Alburne, activitats incloses dins dels actes de celebració del Dia Mundial del Circ a Catalunya.

Volem agrair a tots els Vilanovins i Vilanovines la seva implicació amb l'Art i la Cultura del Circ, gràcies !!. A l'Ajuntament de Vilanova i el Teatre Principal per la programació dels Elegants. A tots els voluntaris: Isaac i Blanka del Festival Fes+Chapeau, Mar, Maite, Oskar, Xavi, Kai, Silvia i Txupi. A tots els Artistes i Companyies de Circ per acompanyar-nos en aquesta celebració tan emotiva per nosaltres.
Programació DMC 2015

Companyies i artistes, Zappa Màgic (Màgia), Tela Marinera (Aeris), Bru-No Mad (Clown), Saltoka (Malabars), Adriana Segurado (Aeris), Una Mika (Teatre), Arritmados (Equilibris), Gerard Somrius (Clown), La Fàblica de Somnis (Malabars, Equilibris, Aeris, Clown i Mùsica), Cia. Gèminis (Aeris), Mr. Vita (Clown), Akirachan (Malabars), Cia. Circumbilics (Equilibris), Miki Amagus (Màgia), Cia. Ordi n'Airez (Aeris), Maria Cavagnero (Roda Cyr), Malabandboi (Malabars amb Foc) i Roc Ruddock (Dj Musiques de Circ).

Direcció artistica de Mar Rojas i David Marfil "Txupi".

dmc15 dmc15 dmc15
article Blogger fotos Instagram vídeo Youtube

Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú 2014

Dia Mundial del Circ 2015
La celebració es porta a terme per primer cop a Vilanova i la Geltrú, dins del Parc de la Torre d'Enveja, el dia 19 d'Abril, amb la programació de Tallers de Circ, Taller de Maquillatge “Com es maquillen els Pallassos”, contacontes, Combinat de Circ amb 12 artistes i la lectura del Manifest reivindicatiu del sector escrit per Tortell Poltrona, activitats incloses dins dels actes de celebració del Dia Mundial del Circ a Catalunya.


Durant el Dia Mundial del Circ, vam tindre el plaer de comptar amb la col·laboració dels voluntaris, Oscar Rojas, Maite Alfonso, Silvia Ahela, Elisenda Amoròs, Jordi Font, el nostre fill Elkin Marfil, els formadors, David Ricart "Glem", Mar Rojas i David Marfil "Txupi".

La millor manera de celebrar el Dia Mundial del Circ, amb els nous amics, els vells amics i la família !!!
Programació DMC 2014

Companyies i artistes: Júlia i Marta al Trapezi, Carlos Paco "Charlie" amb la seva Acrobàcia i els Malabars, Jose de La Mano Jueves amb Riki, el Professor de Tennis, que va fer riure a tots els assistents i plorar a més d'un, els nostres veïns vilafranquins, Alvaro i Maria de Malabaring Brutal amb el seu número d'Equilibris Acrobàtics, el vilanoví, Jordi Solanell del Zirkus Sula a les Teles, Olger Caci amb un gran número de Verticals, els energètics i simpàtics Sergio Lopez "Chapas" i Héctor Rodriguez de La Palanca, un bon número a ritme de Bàscula i la contacontes Eva Torres. Eli que ens va fer un vídeo del dia i Antonio Rojas "Nono" a la fotografia.

Direcció artistica de Mar Rojas i David Marfil "Txupi".

dmc14 dmc14 dmc14
article Blogger fotos Instagram vídeo Youtube

 

DIA MUNDIAL DEL CIRC, l'origen de la celebració

El 2008 l’Associació Europea de Circ, amb la col·laboració de la Unió Europea i la Federació Mundial de Circ, van impulsar la celebració del Dia Mundial del Circ el mes d’abril, que serà d'un mes de durada. Actualment a l'esdeveniment World Circus Day hi ha activitats a més de 47 països arreu del planeta.

Catalunya s'afegeix a la celebració l'any 2013, impulsada per l'Associació dels Professionals del Circ de Catalunya.

L'Escola de Circ Saltimbanqui impulsa la celebració del Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú desde l'any 2014.

Escola Saltimbanqui Aj Vilanova i la GeltrúXECC APCC WCD

 

Tornar inici DMC