Circ de Saturnàlia

Circ de Saturnàlia 2017

1r Circ d'Hivern a Vilanova i la Geltrú, 16,17 i 29,30 de Desembre.

Des de el Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui valorem aquesta primera edició del Circ de Saturnàlia, com una expèriencia de gran èxit, les programacions i activitats del 1r Circ d'hivern a Vilanova i la Geltrú, han gaudit d'una bona afluencia de públic, un bon funcionament i una bona organització. El Circ de Saturnàlia ha oferit una programació de circ de quatre dies a Vilanova i la Geltrú, durant el mes de desembre, amb l'objectiu de promoure la creació, producció i programació d'espectacles de circ de qualitat a la nostra ciutat. 

El Circ de Saturnàlia està organitzat conjuntament entre el Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui i el Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, amb la colaboració i el suport del projecte transfronterer França-Espanya, De Mar a Mar – Pyrénées de Cirque, i el suport a la creació Singulart de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.


Programació Circ de Saturnàlia 2017


En aquesta primera edició, hem gaudit amb l'espectacle Udul de Los Galindos, en la seva Iurta a la Plaça de les Neus, els dies 16 i 17 de desembre. L'espectacle Saturnàlia del CAC Saltimbanqui al Teatre Principal, els dies 29 i 30 de desembre, i altres activitats relacionades com, la promoció del Circ de Saturnàlia, amb accions al carrer a càrrec dels alumnes de la formació professional de l'Escola Saltimbanqui i la participació en el projecte Cara a Cara, amb l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya, l'APCC.

Saturnàlia
CAC Saltimbanqui - SATURNÀLIA - Teatre Principal 29 i 30 de Desembre.

Fitxa Artística:
Artistes: Sergio González, Silvia Capell, Fernando Pose,
Edgar Ràfols, Gisela Angrill i Aurora Caja.
Direcció artística: Mar Rojas i David Marfil "Txupi"
Producció: CAC Saltimbanqui
Disseny d’il·luminació i so: David Marfil “Txupi”
Duració: 60 min.


Saturnàlia és un espectacle inspirat en les Festes de Saturnàlia.
A Saturnàlia tot és possible, un món capgirat, la gravetat es torna ingravidesa, l'ordre es transforma en caos, la foscor deixa pas a la llum, els esclaus convertits en amos i els amos en esclaus, els fills en pares i els pares en fills. Sota l'atenta mirada del Rei de Saturnàlia, encarregat de mantenir la festa, la diversió i la llibertat. Viure i deixar viure, io Saturnàlia !!!

Una producció i creació del Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui, dins del marc del programa de Suport a la Creació Singulart de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, qué parteix de la voluntat de vetllar pel desenvolupament a la ciutat de les manifestacions escèniques i visuals realitzades pels creadors locals i comarcals que tenen per objectiu tant la seva professionalització com també projectes professionals de jove creació o de format innovador i amb un cert risc creatiu.

Saturnàlia
Los Galindos - UDUL
- Plaça de les Neus (Iurta) 16 i 17 de Desembre.

Fitxa Artística:
Direcció artística: Bet Garrell i Marcel Escolano – Los Galindos
Concepte i creació: Silvia Capell, Bet Garrell i Marcel Escolano
Tècnic i constructor: Benet Jofre
Escenografia: Los Galindos
Producció: Los Galindos
Duració: 50 min.


Inspirats en la rítmica del Vodevil en una primera motivació sorgida en cercar la transformació escenogràfica de la iurta i el seu espai escènic. Els personatges són els protagonistes d’una seqüència de situacions que reescriuen amb tenacitat, amb convenciment, amb naturalitat, més enllà del conflicte o l’entesa; perseveraran en desencallar les situacions fins a vendre’s a qualsevol preu per seguir existint, si cal, fins a la hilaritat. La paraula del vell llenguatge corporal que ens aporta el nostre bagatge, es reinventarà…

Espectacle de circ inclós en el projecte De Mar a Mar – Pyrénées de Cirque. Projecte transfronterer França-Espanya que pretén millorar l'orientació, la formació, l'acompanyament dels artistes de circ, i en particular els artistes emergents, creant enllaços solidaris amb el conjunt de la professió, als dos costats dels Pirineus.

Direcció i coordinació del Circ de Saturnàlia: Anna Lleó, Mar Rojas i David Marfil "Txupi".

Amb el suport i la col·laboració de:
saltimbanqui logo tp logo singulart mar a maraj vng interregAltres Activitats

Saltimbanquis al Carrer

accio carrer

Acció de l'Escola de Circ Saltimbanqui, que surt al carrer per promocionar el Circ de Saturnàlia, amb els alumnes de la formació professional. Realitzant un espectacle i animació a la Rambla Principal.

Projecte Cara a Cara

cara a car

Participació en el projecte Cara a Cara, amb l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya, l'APCC. Amb la trobada de David Marfil "Txupi" com artista i de Bernat Garcia programador de l'Ajuntament de St. Sadurní d’Anoia, per intercanviar impresions de l'espectacle Udul de Los Galindos.