Circ de Saturnàlia

Circ de Saturnàlia - Circ d'hivern a Vilanova i la Geltrú


El Circ de Saturnàlia és una programació de circ durant el mes de desembre a Vilanova i la Geltrú, amb l'objectiu de promoure la creació, producció i programació d'espectacles de circ de qualitat a la nostra ciutat. 

El Circ de Saturnàlia està organitzat conjuntament entre el Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui i el Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, amb la col·laboració i el suport a la creació Singulart de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Direcció i coordinació del Circ de Saturnàlia: Anna Lleó, Mar Rojas i David Marfil "Txupi".


Circ de Saturnàlia 2018

Circ d'hivern a Vilanova i la Geltrú 29,30 de Desembre 2018.

Des de el Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui valorem aquesta segona edició del Circ de Saturnàlia, com una expèriencia de gran èxit, les programacions i activitats del Circ d'hivern a Vilanova i la Geltrú 2018, han gaudit d'una bona afluencia de públic, un bon funcionament i una bona organització.

En aquesta segona edició, hem gaudit amb l'espectacle Solstici del CAC Saltimbanqui al Teatre Principal, els dies 29 i 30 de desembre, la promoció del Circ de Saturnàlia el dia 22 de desembre amb accions al carrer a càrrec dels alumnes de la formació professional de l'Escola de Circ Saltimbanqui.

Crítica del Circ de Saturnàlia 2018 a la revista DCult.


 
SaturnàliaCAC Saltimbanqui - SOLSTICI - Teatre Principal 29 i 30 de Desembre a les 18h.

Fitxa Artística:
Idea original: Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui
Artistes: Alessia Virgilio, Elena Reis, Jara Robles,
Júlia Florenciano i Judit Pérez.
Direcció artística: Mar Rojas i David Marfil "Txupi"
Producció: CAC Saltimbanqui
Vestuari: Mar Rojas
Disseny d’il·luminació i so: David Marfil “Txupi”
Duració: 60 min.

SOLSTICI és un espectacle de circ inspirat en la festa i celebració del solstici d´hivern. Quan les tasques del camp s’acabaven i arribava la nit mes llarga, penjaven la toga a l’armari, es vestien amb les seves millors gales i s’oblidaven per uns dies de les regles que els oprimien durant la resta de l’any. Per segon any consecutiu, els vilanovins CAC Saltimbanqui ens presenten un espectacle de circ on hi podrem veure diverses disciplines del circ. Una trobada entre artistes i joves creadors que duran a escena els seus millors treballs, tot creant connexions efímeres.
Organitza
saltimbanqui logo tp logo
Amb el suport i la col·laboració de
aj vng singulartCirc de Saturnàlia 2017

Circ d'hivern a Vilanova i la Geltrú 29,30 de Desembre 2017.

Des de el Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui valorem aquesta primera edició del Circ de Saturnàlia, com una expèriencia de gran èxit, les programacions i activitats del Circ d'hivern a Vilanova i la Geltrú 2017, han gaudit d'una bona afluencia de públic, un bon funcionament i una bona organització.

En aquesta primera edició, hem gaudit amb l'espectacle Saturnàlia del CAC Saltimbanqui al Teatre Principal, els dies 29 i 30 de desembre, l'espectacle Udul de Los Galindos, en la seva Iurta a la Plaça de les Neus, els dies 16 i 17 de desembre i altres activitats relacionades com, la promoció del Circ de Saturnàlia, amb accions al carrer a càrrec dels alumnes de la formació professional de l'Escola Saltimbanqui i la participació en el projecte Cara a Cara, amb l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya, l'APCC.


SaturnàliaCAC Saltimbanqui - SATURNÀLIA - Teatre Principal 29 i 30 de Desembre.

Fitxa Artística:
Artistes: Sergio González, Silvia Capell, Fernando Pose,
Edgar Ràfols, Gisela Angrill i Aurora Caja.
Direcció artística: Mar Rojas i David Marfil "Txupi"
Producció: CAC Saltimbanqui
Disseny d’il·luminació i so: David Marfil “Txupi”
Duració: 60 min.SATURNÀLIA és un espectacle inspirat en les Festes de Saturnàlia.
A Saturnàlia tot és possible, un món capgirat, la gravetat es torna ingravidesa, l'ordre es transforma en caos, la foscor deixa pas a la llum, els esclaus convertits en amos i els amos en esclaus, els fills en pares i els pares en fills. Sota l'atenta mirada del Rei de Saturnàlia, encarregat de mantenir la festa, la diversió i la llibertat. Viure i deixar viure, io Saturnàlia !!!

Una producció i creació del Centre de les Arts del Circ Saltimbanqui, dins del marc del programa de Suport a la Creació Singulart de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, qué parteix de la voluntat de vetllar pel desenvolupament a la ciutat de les manifestacions escèniques i visuals realitzades pels creadors locals i comarcals que tenen per objectiu tant la seva professionalització com també projectes professionals de jove creació o de format innovador i amb un cert risc creatiu.

Saturnàlia
Los Galindos - UDUL
- Plaça de les Neus (Iurta) 16 i 17 de Desembre.

Fitxa Artística:
Direcció artística: Bet Garrell i Marcel Escolano – Los Galindos
Concepte i creació: Silvia Capell, Bet Garrell i Marcel Escolano
Tècnic i constructor: Benet Jofre
Escenografia: Los Galindos
Producció: Los Galindos
Duració: 50 min.


Inspirats en la rítmica del Vodevil en una primera motivació sorgida en cercar la transformació escenogràfica de la iurta i el seu espai escènic. Els personatges són els protagonistes d’una seqüència de situacions que reescriuen amb tenacitat, amb convenciment, amb naturalitat, més enllà del conflicte o l’entesa; perseveraran en desencallar les situacions fins a vendre’s a qualsevol preu per seguir existint, si cal, fins a la hilaritat. La paraula del vell llenguatge corporal que ens aporta el nostre bagatge, es reinventarà…

Espectacle de circ inclós en el projecte De Mar a Mar – Pyrénées de Cirque. Projecte transfronterer França-Espanya que pretén millorar l'orientació, la formació, l'acompanyament dels artistes de circ, i en particular els artistes emergents, creant enllaços solidaris amb el conjunt de la professió, als dos costats dels Pirineus.

Organitza
saltimbanqui logo tp logo
Amb el suport i la col·laboració de
aj vng singulart mar a mar interregAltres Activitats

Saltimbanquis al Carrer

accio carrer

Acció de l'Escola de Circ Saltimbanqui, que surt al carrer per promocionar el Circ de Saturnàlia, amb els alumnes de la formació professional. Realitzant un espectacle i animació a la Rambla Principal.

Projecte Cara a Cara

cara a car

Participació en el projecte Cara a Cara, amb l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya, l'APCC. Amb la trobada de David Marfil "Txupi" com artista i de Bernat Garcia programador de l'Ajuntament de St. Sadurní d’Anoia, per intercanviar impresions de l'espectacle Udul de Los Galindos.